История

Фирма СПЕЦИАЛИЗИРАНИ БИЗНЕС СИСТЕМИ е създадена през 1990 г. От 1998 година е Акционерно дружество. "Специализирани Бизнес Системи"АД е основана с основна задача осигуряване технически решения от сферата на ИТ сектора за производството и за отделни клиенти. За няколко години дружеството успява да се нареди сред водещи ИТ фирми в България. Основната дейност на "Специализирани Бизнес Системи"АД включва:

  • Внос и износ, дистрибуция и сервизиране на PC компоненти и системи;
  • Доставка, инсталация и сервизиране на компютърна техника и офис автоматизация;
  • Системна интеграция - изграждане на цялостни решения за информационни системи
  • Персонални компютри, Сървъри, Базов и приложен софтуер - монтаж, обучение и консултации;
  • Доставка, инсталация и сервизиране на компютърна техника и офис автоматизация;
  • Доставка на консумативи за компютърна и офис техника.

Наред с марковата техника, от самото начало на развитие на пазара и до днес дружеството предлага на клиентите компютърни системи, асемблирани в България, под запазена търговската марка "SBS". Добре познати на потребителите са конфигурациите от сериите Easy Line, Speedy Line, Profi Line, Eraser и Atlantis. Марките за продукти "SBS" и за услуги "City LAN" са регистрирани в Патентно ведомство на Република България. През Май 2001г. дружеството получава и до момента успешно защитава сертификат за въведена система за управление на качеството - ISO 9001-2000 от немската Daza Cert. "Специализирани Бизнес Системи"АД е член на Българска Търговско промишлена палата, Софийска търговска и индустриална камара, Българската стопанска камара, Българската браншова камара за електроника и информатика и на Асоциацията "Клуб 2000". 

СПЕЦИАЛИЗИРАНИ БИЗНЕС СИСТЕМИ има лидерски позиции в бизнеса с компютърна техника и офис-автоматицация в България. Доказателство за това са получените високи отличия за собствени продукти на фирмата: "Златен медал и диплом" на 53-тия Международен технически панаир - Пловдив; "Сребърен лъв" на съюза "Произведено в България" от международното изложение за оборудване на офиси и банки "Офис 2000", Грамота за най добър дизайн и високо качество на представените експонати и специалната награда "Балкани без граници" на 7-мото Международно изложение "БАЛКАНКОНТАКТ", Златен медал от международно изложение в ЛЕСКОВАЦ, Югославия. Най-доброто доказателство всъщност са успешно реализираните проекти и задоволството на повече от 6500 клиенти и огромния брой работещи компютри с марката SBS в България , Европа, Азия и Африка. 

През януари 2006 г. "Специализирани Бизнес Системи" АД сключват договор за дистрибуция на автомобили с втория по големина производител на автомобили в Китай ZX Auto и е изключителен представител на ZX Auto за страната, с което е и първият официален вносител на китайски автомобили в България.

Адрес

1517 София, ул. Бесарабия 24

Свържете се с нас